• Talvi/Kevät

Talvi/Kevät aktiviteetteja

Talven taikaa ovat revontulien loimu kuuman kaakaon kera hiihtolenkillä tunturissa ja vauhdin hurma moottorikelkalla auringon hohtaessa lumivalkoisessa maisemassa. Pilkkiminen t-paita päällä toukokuussa Kilpisjärven jäällä piirtää unohtumattoman hetken muistoihin – sekä hymyn ja aikaisen päivetyksen kasvoille.

Talven parhaimpien aktiviteettien sesonki jatkuu Kilpisjärvellä pisimpään Suomessa. Hiihtäminen, pilkkiminen, moottorikelkkailu ja revontulet tarjoavat ihanaa ajanvietettä sekä kaamoksen aikaan, että kevättalven auringossa.

Suksilla

Kilpisjärven jäällä ja tunturissa pääset liikkumaan niin suksilla, liukulumisuksilla, kuin lasketellen laudalla tai laskettelusuksilla. Kilpisjärvellä on valmiita latuja, off-pisteitä, reitistöä sekä aavaa avaraa tunturia.

Kartat

Pilkkiminen

Muista aurinkorasva, suola, kaira ja kahvi, sillä pilkillä istutaan raataamassa ja tunnit unohtuvat. Kilpisjärvestä nostelet rautua ja harjusta, grillaat ne nuotion lämmössä jäällä. Kovaa istumista luvassa, henkeäsalpaavissa maisemissa!

Pilkkejä löydät Kilpisjärven kaupasta ja voit kysyä neuvoja pilkkimisestä myös respasta.

Kilpisjärvi majoitus ja luminen maisema

Moottorikelkkailu

Yksi parhaita, ellei paras tapa kokea Suomen Käsivarsi on moottorikelkkaillen. Tämä aktiviteetti takaa vauhdin hurmaa ja vapauden suloa upeissa maisemissa niin keskitalvella kuin keväthangilla. Karautatpa upeita tuntureita päin omalla tai vuokrakelkalla, muistathan tarkistaa ilmaiset ja maksulliset reitit.

Moottorikelkkasafareilla pääset alkuun moottorikelkkailussa helposti ja turvallisesti.

 Kartat

Revontulet

Talven parasta huvia on uppoutua lämpimiin vaatteisiin, pakata minttukaakao termariin ja suunnata ulos taivaanrannan teatterin autiopaikalle. Revonhännän loimuun ei totu milloinkaan, taivaan valojen tanssi lumoaa katselijansa aina.

Nämä muinaisten tarinoiden kertoja, revontulet, täyttävät taivaan Kilpisjärvellä neljänä yönä viidestä, kun vain pilvet ovat poissa. Voit ladata puhelimeesi Aurora alarmin aktivisuuden seuraamiseksi tai katsoa avaruussään netistä.

Revontuli ennusteet