Kilpisjärvi

Revontulet Kartat

Kilpisjärven lumoava luonto ja ääretön rauha kumpuavat alueen erityislaatuisesta sijainnista. Kolmen valtakunnan rajapyykillä, Suomineidon peukalon päässä, Kilpisjärvi sijoittuu kirkasvetisen Kilpisjärven ja saamelaisten pyhän tunturin Saanan väliin yli 500 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Noin sadan ihmisen kylässä taivas on korkea, ääretön ja lähellä.
Täällä nautitaan Suomen parhaimmat revontulien loimut.
Kilpisjärveltä on helppo karauttaa 50km jäämerelle sekä Norjaan tai Ruotsiin. Ominaisia aktiviteettejä alueelle ovat kesäisin kalastus ja vaellus sekä talvisin hiihtäminen, pilkkiminen ja moottorikelkkailu.

Kilpisjärvellä tärkeintä on nauttia – tämä paikka nostaa sinut ajattomaan kiireettömyyteen,
missä mieli on vapaa ja sielu hengittää.

Saanatunturi

Suomen kansallismaisemista jylhin, 1029 metriin kohoava Saanatunturi, saamelaisten pyhä uhritulien polttopaikka, on huiputettava jos Kilpisjärvelle tulee.

Reitti Saanan huipulle lähtee Pikku-Mallan parkkipaikalta (uusi linjaus) tai Kilpisjärven Retkeilykeskuksen pihasta. Alussa reitti kulkee tunturikoivikossa ja Saanan kodalta alkaa jo puuton osuus. Jyrkintä kohtaa helpottavat graniittiportaat, joiden yläpään levähdyspaikalta aukeavat jo huikeat maisemat, vaikka reitti onkin vasta alussa. Luonnonsuojelun takia huiputtamista suositellaan merkittyä reittiä pitkin.

Katso reitti

Kilpisjärvi

Saanan juuren vesistö, Kilpisjärvi, antaa kalastajille saaliiksi harjuksia ja kantaa melojia puhtailla vesillään. Järven jäällä pidetään legendaariset Vain Kaksi Kalaa -pilkkikisat kevätauringon paisteessa toukokuisin.

Pilkki- ja kelkkailuaika on Suomen pisimpiä. Jäät lähtevät järvestä vasta kesäkuun puolessa välissä ja ensilumi sataa jo syys-lokakuussa.

Kilpisjärvestä laskee kalaisa Könkämäeno Muoniojoen kautta Torniojokeen. Tundrealla majoitamme monia kalastajia, jotka tulevat unelmiensa lomalle Kilpisjärven sekä Muoniojoen apajille!

Kolmen valtakunnan raja

Elämäsi pikaisimmat rajanylitykset! Kolmen valtion – Suomen, Ruotsin ja Norjan rajapyykillä vaihdat maata vain sekunneissa. Kuuluisa maamerkki kutsuu kävijöitä niin kesäisin kuin talvisin. Kesällä voit vaeltaa tai hypätä Malla-laivan kyytiin matkalla rajapyykille, talvisin pääset paikalle mm. hiihtäen.

Katso reitti

 • Aurora Borealis

  Revontulet näyttäytyvät Kilpisjärvellä pimeän kauden tultua myöhäissyksystä kevättalveen.

  Kirkkaimmillaan revontulet ovat kirpeillä pakkasilla. Mutta tiedätkö mistä revontulet kertovat?

  Revontulia voi nähdä vain maapallon magneettivyöhykkeillä, eli napapiirin alueilla, joissa varautuneet aurinkohiukkaset törmäävät ilmakehään ja jäävät säteilemään varautuneisuutensa vuoksi.

  Kilpisjärvi on Suomen aktiivisimpia revontuli-alueita ja leimut valaisevat taivaan lähes joka viikko!

  Revontuliennuste