Kilpisjärvi
Kilpisjärven lumoava luonto ja ääretön rauha kumpuavat alueen erityislaatuisesta sijainnista. Kolmen valtakunnan rajapyykillä, Suomineidon peukalon päässä, Kilpisjärvi sijoittuu kirkasvetisen Kilpisjärven ja saamelaisten pyhän tunturin Saanan väliin yli 500 metrin korkeuteen merenpinnasta.
Noin sadan ihmisen kylässä taivas on korkea, ääretön ja lähellä.
Täällä nautitaan Suomen parhaimmat revontulien loimut.
Kilpisjärveltä on helppo karauttaa 50km jäämerelle sekä Norjaan tai Ruotsiin. Ominaisia aktiviteettejä alueelle ovat kesäisin kalastus ja vaellus sekä talvisin hiihtäminen, pilkkiminen ja moottorikelkkailu.
Kilpisjärvellä tärkeintä on nauttia – tämä paikka nostaa sinut ajattomaan kiireettömyyteen,
missä mieli on vapaa ja sielu hengittää.
Saanatunturi
Suomen kansallismaisemista jylhin, 1029 metriin kohoava Saanatunturi, saamelaisten pyhä uhritulien polttopaikka, on huiputettava jos Kilpisjärvelle tulee.
Reitti Saanan huipulle lähtee Pikku-Mallan parkkipaikalta (uusi linjaus) tai Kilpisjärven Retkeilykeskuksen pihasta. Alussa reitti kulkee tunturikoivikossa ja Saanan kodalta alkaa jo puuton osuus. Jyrkintä kohtaa helpottavat graniittiportaat, joiden yläpään levähdyspaikalta aukeavat jo huikeat maisemat, vaikka reitti onkin vasta alussa. Luonnonsuojelun takia huiputtamista suositellaan merkittyä reittiä pitkin.
Kilpisjärvi
Saanan juuren vesistö, Kilpisjärvi, antaa kalastajille saaliiksi harjuksia ja kantaa melojia puhtailla vesillään. Järven jäällä pidetään legendaariset Vain Kaksi Kalaa -pilkkikisat kevätauringon paisteessa toukokuisin.
Pilkki- ja kelkkailuaika on Suomen pisimpiä. Jäät lähtevät järvestä vasta kesäkuun puolessa välissä ja ensilumi sataa jo syys-lokakuussa.
Kilpisjärvestä laskee kalaisa Könkämäeno Muoniojoen kautta Torniojokeen. Tundrealla majoitamme monia kalastajia, jotka tulevat unelmiensa lomalle Kilpisjärven sekä Muoniojoen apajille!
Kolmen valtakunnan raja
Elämäsi pikaisimmat rajanylitykset! Kolmen valtion – Suomen, Ruotsin ja Norjan rajapyykillä vaihdat maata vain sekunneissa. Kuuluisa maamerkki kutsuu kävijöitä niin kesäisin kuin talvisin. Kesällä voit vaeltaa tai hypätä Malla-laivan kyytiin matkalla rajapyykille, talvisin pääset paikalle mm. hiihtäen.