Tietoa meistä

Ota yhteyttä   Kilpisjärvi

 

 

Kilpisjärven lomakeskus Tundrea
since 1980

Tundrea – Kilpisjärven loma Oy oli alunperin kahden sisaren ja heidät puolisoidensa ponnistus kohti unelmaa. Sisarukset Hilkka ja Elli-Maria ovat kotoisin Enontekiöltä Kuttasen kylästä. Rakkaus Kilpisjärveä kohtaan oli syttynyt jo varhain ja paikallisen majoitusyrityksen uupuminen jäi mieleen. Unelma sai siivet kun Enontekiön kunta myi tontin Tsahkalin maalla Tsahkaljohkan ja Tsahkalpuron välissä. Missio 80-luvulla oli luoda viiden tähden majoitusta Kilpisjärvelle. Toisen perustajapariskunnan ajan alkoi vaatimaan omat ammatit, jolloin yrityksen ostivat Hilkka ja Taisto Vanhapiha v. 1986.

Lomakeskuksen majoitus haluttiin perustaa laatuun ja paikalliseen osaamiseen. Hirsirakentaminen ei ole halvin saati helpoin, mutta ehdottomasti paras valinta terveisiin rakennuksiin Lapissa. Tundreaa ei olla rakennettu luvuilla, vaan sydämellä muiden ammattien ohella lomilla ja kesäisin.

Hilkka ja Taisto ovat rakentaneet Lomakeskusta vaiheittain samalla kun kasvattivat pieniä kaksospoikiaan. Hilkka – Valtakunnan virallinen kylähullu ja Taisto – mies joka ei kyllästy rakentamiseen nauttivat asiakkaiden palvelusta. Taiston sanoin ”on mukava palvella aina hyväntuulisia asiakkaita”.

Lomakeskus sai nimekseen Tundrea sukupolven vaihdoksen yhteydessä vuonna 2010.

Vuonna 2023 toiminta kukoistaa edelleen. Heidän neljästä pojastaan nuorimmat, kaksoset Simo ja Sauli, luotsaavat yritystä Kilpisjärven rannalla.

Tundrean historiaan kuuluu paljon hauskoja hetkiä. Täällä jos jossain olet osa ympäristöä juuri itsenäsi. Kaikki samanarvoisina ja arvokkaina vieraina.

Veljekset kuin ilvekset

Kaksospojat leikkivät kalkkikasoissa, luullen sitä lumeksi, kun äiti halasi tulijat ja kirjasi matkailijat mökkeihin. Perhe asui sesongit asuntovaunussa, jonka ikkunoista on katsottu rakentuvaa mökkikylää, kunnes oma Hilkan Talo veistyi pystyyn.

Yrityksen johtoon hyppäsivät vuonna 2009 yllättäen 24-vuotiaat kaksoset, Simo ja Sauli, Hilkka-äidin menehdyttyä. Hilkkaa jäivät kaipaamaan perheen ja suvun lisäksi läheisiksi ystäviksi tulleet matkailijat.

Manageri-kaksosten tukena yrityksen kehittämisessä ovat myös isoveljet Timo ja Rauno.

Kysymyksiä ja vastauksia

Lue lisää

Ota yhteyttä

Lue lisää