Kysymyksiä ja vastauksia

Millainen kylä on Kilpisjärvi?

Kilpisjärvi sijaitsee Luoteis-Lapissa, Suomen käsivarren “peukalon päässä”, Suomen, Ruotsin ja Norjan rajalla. Kilpisjärven kylän keskusta on pieni  ja lähes kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä Tundrealta. Kylältä löytyy laajan valikoiman omaava K-kauppa, Alko, bensa-asema, ravintola sekä urheiluliike.
Kilpisjärvellä asuu ympärivuotisesti vain reilu 100 henkeä, joten huomioittehan, että kaupan ja ravintoloiden aukioloajat riippuvat sesongista.
Kaikki vuodenajat ovat Kilpisjärvellä erilaisia ja ainutlaatuisia. Luonto on meillä upea kaikkina vuodenaikoina. Kilpisjärven ympäristössä sijaitsevat kaikki suomen yli kilometrin korkeat tunturit eli ns. “tonnarit”. Kilpisjärvellä on paljon erämaa-alueita, joiden säännöistä ja käytännöistä voi lukea lisää luontoon.fi palvelusta: https://www.luontoon.fi/kasivarsi/ohjeetjasaannot

Miten Kilpisjärvelle pääsee?

Lähimmät lentokentät ovat Norjassa Tromssan lentokenttä (175 km), Suomessa Kittilän lentokenttä (265 km) ja Enontekiön lentokenttä (161 km). Lähimmät juna-asemat sijaitsevat Kolarissa ja Rovaniemellä. Molemmille asemille kulkevat myös Autojunat, joihin saat oman autosi mukaan.

Lentokenttäkuljetuksia järjestää: Kilpistaksi https://www.kilpistaxi.fi/
Bussiyhteydet löytyy osoitteesta: https://www.matkahuolto.fi/

Oma tai vuokra-auto on myös hyvä vaihtoehto. Sähköautojen latauspiste löytyy Kilpisjärven huoltoasemalta.

Sisään- ja uloskirjautumisaika?

Sisäänkirjautuminen on klo 16 alkaen. Aikaisempi sisäänkirjaus on mahdollista mikäli kohde on ehditty laittaa valmiiksi. Jos saavutte myöhemmin kuin klo 20, ilmoitathan siitä Tundrean respaan. Meille voit saapua myös yömyöhällä, kunhan tiedämme sen etukäteen.

Uloskirjautuminen on klo 12.
Mikäli haluatte myöhäistää lähtöaikaa, voitte tiedustella mahdollisuutta siihen respasta.

Kuuluuko lakanat, pyyhkeet ja loppusiivous hintaan?

Vuoden 2022 alusta lähtien olemme päättäneet tarjota asiakkaillemme valmiiksi pedatut pedit sekä pyyhkeet. Myös loppusiivous kuuluu hintaan. Toivomme asiakkaiden kuitenkin auttavan siivoustamme laittamalla lähtiessä likaiset astiat astianpesukoneeseen ja koneen käyntiin sekä viemällä roskanne roskakatokseen.
Ihan kaikkiin majoituskohteisiimme petivaatteet eivät vielä kuulu. Poikkeuksena ovat Saanaluola, Riekkoluola, Unna mökit, Luongasloma ja Kätkäsuvanto. Näihin kohteisiin voit tuoda omat liinavaatteet, tai vuokrata liinavaatesetit meiltä hintaan 13€/setti.

Siivouksen osalta Luongasloman ja Kätkäsuvannon mökit ovat hinnoiteltu niin, että siivous kuuluu asiakkaille. Voit halutessasi myös tilata siivouksen meiltä erillistä maksua vastaan.

Onko majoituksissa vessapaperia, suodatinpusseja, mausteita, foliota, leivinpaperia, jne?

Majoituksien varustukseen kuuluvat wc-paperi, käsisaippua, shampoo, suihkusaippua, astianpesuaine ja astianpesukoneen pesutabletit. Muita tuotteita emme täydennä, mutta niitä saattaa olla jäänyt kaappiin edellisiltä asiakkailta jonkin verran. 

Iglu Housen varustus on huomattavasti monipuolisempi. Sieltä löytyvät edellä mainitun varustuksen lisäksi mm. hygieniatarvikkeet, kahvi, tee ja mausteita.