• Kesä/Syksy

Kilpisjärven kesä on lyhyt, mutta henkeä salpaava.
Yöttömän yön valo kestää Kilpisjärvellä yli kaksi kuukautta 22.5. – 25.7., jolloin luonto herää kukkimaan 24h valon loisteessa uskomattoman nopeasti. Juhannuksena voit vielä hiihtää tunturin korkeuksissa, ihailla kukkaloistoa matkalla alas ja pulahtaa Kilpisjärven kirkkaisiin vesiin saunasta.

Yksi parhaista aktiviteeteista kesällä ja sykyllä on kalastus. Kilpisjärvi ja lähialueen joet ovat puhtaita ja kirkasvetisiä tarjoten monipuolisia mahdollisuuksia kalastukseen. Perinteisiä saaliita Kilpisjärven alueelta ovat taimen, harjukset sekä rautu. Jäämeren isot saalit, ruijanpallas ja meritaimen, ovat myös päiväretken päässä Kilpisjärveltä!

Kilpisjärvi on kohde, joka jokaisen kalastusta tai vaellusta rakastavan on koettava.

Melonta

Melonta suurtunturien hiljaisuudessa rentouttaa ja palauttaa. Kirkas vesi ja purojen solina kutsuvat päiväretkille. Vuokraamme vieraillemme kajakkeja sekä soutuveneitä, jotka odottavat Tundrean laiturissa.

Vuokraa kajakki

Retkeily

Kilpisjärven ympäristö on retkeilijän unelma. Henkeä salpaavia maisemia ja kauniita päiväreittejä, parin tunnin huiputuksia sekä pitempiä vaellus mahdollisuuksia silmänkantamattomiin. Liikkua voit jalkasin tai maastopyörällä.

Muistathan tarkistaa luontoon.fi retkeilyohjeet kaikille turvalliseen retkeilyyn.

Katso reitit

Kalastus

Kilpisjärvi on koko perheen kalastuskohde, jossa kalastusmahdollisuuksia ja -paikkoja löytyy jokaiseen makuun.

Ympäröivä hiljaisuus, puhdas ilma sekä maailman kirkkaimmat vedet kera saaliiden kuten harjukset, taimenet ja raudut takaavat unohtumattoman kalastusretken Kilpisjärvellä.

Alueemme lupia ovat Tornionjoki-Muonionjoki-Könkämäeno 2502, Enontekiön erämaa 1551, sekä 1550 Lätäseno.

Luvat ja vinkit

Valokuvaus

Suomen pisin yötön yö värjää maisemaa yhä uudestaan ja mitä moninaisimmin värein. Kukkivat kukat, erikoinen eläimistö, ruskan loisto, majesteettinen horisontti tuntureineen… Valokuvaajan inspiraatiota ruokkii niin vuodenajat kuin luonto ympäri vuoden Kilpisjärvellä. Kilpisjärvelle järjestetään myös valokuvausmatkoja. Lisätietoja löydät Enontekijolapland.com