Esittelyteksti

Usein kysyttyä (FAQ)

Usein kysytyt kysymykset

Missä Kilpisjärvi sijaitsee?

Kilpisjärvi sijaitsee Luoteis-Lapissa, Suomen “käsivarressa”.

Miten Kilpisjärvelle pääsee?

Kittilään tai Enontekiön Hettaan pääsee lentämällä, jonka jälkeen on jatkoyhteys linjataksilla Kilpisjärvelle. Kittilästä matka Kilpisjärvelle kestää 3 tuntia 45 minuuttia ja Hetasta 2 tuntia 30 minuuttia. Kolarin ja Rovaniemen rautatieasemilta on sesonkiaikoina säännölliset linja-autoyhteydet Kilpisjärvelle. Matka-aika Rovaniemeltä on 6 tuntia ja Kolarista 3 tuntia 50 minuuttia. Vaihtoehtona on myös matkustaa autojunalla ja taittaa loppumatka omalla autolla.

Miten Kilpisjärven alueella liikutaan?

Kilpisjärven taksi palvelee ympäri vuorokauden. Taksilla pääset esimerkiksi retkelle Norjan puolelle. Talvella monia nähtävyyksiä pääsee katsomaan moottorikelkalla. Kilpisjärven kolmanneksi yleisimmäksi ajoneuvoksi on sanottu helikopteria. Helikopteri tai lentokone vievät sinut kalastus- ja retkikohteisiin sekä laskettelemaan tuntureille. Tundrean keskeisen sijainnin ansiosta liikut helposti myös kävellen.

Onko Tundreassa ravintolapalveluita?

Tundreassa on A-oikeuksin varustettu ravintola. Voit syödä ravintolassa tai noutaa ruoan mökkiin.

Saako mökkeihin tuoda lemmikkieläimiä?

Kyllä, osa mökeistä on varattu tätä varten. Mainitsethan lemmikistä varauksen yhteydessä. Lemmikeistä ei mene lisämaksua.

Mitä Kilpisjärvellä voi tehdä?

Kilpisjärvellä voit ainakin hiihtää, harrastaa vapaalaskua, retkeillä, moottorikelkkailla, pilkkiä ja kalastaa, valokuvata, ilmailla, tutustua lintuihin ja kasveihin ja uida avannossa. Kesällä avannon veroisia elämyksiä tarjoavat Jäämeri ja tunturipurot. Norjan vuoristo- ja merimaisemat on helppo valloittaa Kilpisjärveltä.

Mihin Kilpisjärvellä voi majoittua?

Lomakeskus Tundrea tarjoaa tasokkaat ja nykyaikaiset puitteet isojenkin ryhmien majoittumiseen. Majoittumisvaihtoehtoina ovat tunturimökit, lomahuoneisto tai caravan. Tundreassa on yhteensä 118 vuodepaikkaa sekä 110 sähköistettyä vaunupaikkaa. Luongasloman mökeissä on lisäksi 15 vuodepaikkaa.

Mitä nähtävyyksiä Kilpisjärvellä on?

Saana ja Halti Erikoisesta profiilistaan tunnettu Saana on aivan kylän kupeessa. Muutaman päivän vaelluksen päässä Kilpisjärveltä on Suomen korkein kohta Haltitunturilla 1324 metrin korkeudessa. Jos kuntoa riittää, niin Norjan kautta Haltilla käy päivässä. Talvella Haltilla pääsee käymään moottorikelkalla paikallisen oppaan seurassa.

Mallan luonnonpuisto

Monia harvinaisia kasveja ja eläimiä. Luonnonpuiston kulmassa kolmen valtakunnan rajapyykki. Pyykin ympäri kävelemällä teet Pohjoismaiden kiertomatkan!  

Vesiputoukset

Komeimpia Kitsijoen putous Mallan luonnonpuistossa, Tsahkaljoen putous kylältä kaksi kilometriä itään sekä mahtava Pitsusköngäs Kalottireitin varrella. 

Muotkatakka

Suomen maanteiden korkein kohta, 565 metriä merenpinnasta. Kilpisjärvelle tultaessa kylän eteläpuolella.

Raittijärven saamelaiskylä

Ainoa ympäri vuoden asuttu tiettömässä erämaassa sijaitseva saamelaiskylä. Raittijärvelle järjestetään safariretkiä. 

Norjan nähtävyydet

Jäämeren rantaan Norjan puolelle on 45 minuutin matka. Pohjolan Pariisiksi kutsutussa Tromssassa on ostospaikkoja ja ravintoloita, arktinen katedraali, kaapelihissi vuorelle, museo, arktinen akvaario ja golfkenttä. 

Mitä palveluita saa Tundreasta?

Tundrea on täyden palvelun lomakeskus. Majoitusvaihtoehtoina ovat mökkimajoitus, huoneistomajoitus ja caravan. Ravintolamme tarjoaa herkullisia elämyksiä myös noutoruoan muodossa. Tundrean kautta saat myös kaikki Kilpisjärven ohjelmapalvelut.

Mikä on paras vuodenaika lomailla Kilpisjärvellä?

Kilpisjärvi tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina. Valitse talvi- ja kesäharrasteista makusi mukaan. Ruska, kaamos, keväthanget, yötön yö; Kilpisjärvelle voi matkustaa vaikka monta kertaa vuodessa – se tarjoaa aina uutta.

Varaus »
Panorama »


Varaukset »

--